Nagyvilág

Saját temetésére ért haza egy asszony

Családja tévesen azonosított egy holttestet, így eltemették a romániai asszonyt.

Sokkhatás ért Romániában egy halottat gyászoló közösséget, amikor maga a “halott” kopogtatott be a saját házában összegyűlt gyászoló tömeghez.

A Délkelet-Románia Iasi megyéjének egyik településén élő, 59 éves Elena Munteanu március elején utazott el Iasi városba, hogy orvosi vizsgálatokat végeztessen az ottani kórházakban. A vizsgálatok elhúzódtak, a nő pedig majdnem két hétig volt távol úgy, hogy hozzátartozói nem tudtak róla semmit – írta szerdai számában az Adevarul című román napilap.

Családja bejelentette az eltűnését, majd néhány nappal később a vasúttársaság megkérte őket, azonosítás végett nézzék meg egy ismeretlen holttestét, akit elütött a vonat. Az eltorzult testet szinte alig lehetett felismerni, de mivel a ruházata hasonlított az 59 asszonyéra, a család azt hitte, hogy Elena Munteanu volt a tragikus baleset áldozata.

Nagy meglepetésben volt részük, amikor végül a halottnak hitt asszony hazajött. A nő az újságnak elmondta, hogy amikor belépett a faluba, már az utcán tapasztalta, hogy valami nincs rendben, mert az emberek rémülten nézték. A képzelt halottat is alaposan megviselte a történet, hiszen elájult, amikor meglátta saját házában a gyászolókat és a “koporsóját”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik