Külföld

Feloszlott a pedofilpárt

admin
admin

2010. 03. 15. 20:17

Támogatók hiányára hivatkozva feloszlatta magát a holland pedofilpárt, amelynek 2006. májusi megalakulása és bejegyzése nagy nemzetközi feltűnést keltett.

Mint a Testvéri Szeretet, Szabadság és Sokféleség Pártja alapítói hétfőn bejelentették, másodszor sem sikerült összegyűjteni a parlamenti választásokon való induláshoz minimálisan szükséges 570 aláírást. A három férfiból álló elnökség szerint szimpatizánsaik félnek nevüket adni a kezdeményezéshez, ezért a tagok vasárnap úgy döntöttek, hogy feloszlatják magukat.

A pártot ugyan törvényesen is bejegyezték annak idején, ám már 2006-ban sem sikerült átlépni a választási megmérettetéshez szükséges támogatottsági küszöböt. Hollandiában idén június 9-én lesznek parlamenti választások.

A pedofilpárt azért küzdött, hogy szállítsák le a beleegyezési korhatárt 12 évre és engedélyezzék gyermekpornográfia birtoklását.

Bár az alapítók „a támogatók hiányára” hivatkoznak, a szervezet feloszlatását megfigyelők összefüggésbe hozzák azzal is, hogy Hollandiában nagy a közfelháborodás az egyházi gyermekmolesztálási botrányok miatt. A Segítség és Jog nevű egyházi segélyszervezetnél hétfőig több mint 600, egyházi intézményben történt szexuális túlkapást jeleztek.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.