Nagyvilág

Pusztít és öl az idő az USA-ban

Az orkánerejű szélvihar és a heves esőzés miatt egy időre több százezer ember számára szakadt meg az áramellátás New York térségében - jelentette a The New York Times.

Az orkánerejű szélvihar és a heves esőzés miatt egy időre több százezer ember számára szakadt meg az áramellátás New York térségében – jelentette a The New York Times.

Ráadásul a New Jersey állambeli Teaneckben két embert agyonütött egy kidőlő fa és az Atlanti-óceán partján fekvő Ocean Grove tengeri fürdőhelyen egy tűzvészben több történelmi épület megsemmisült.

A légi és a vonatközlekedés is akadozott. Késtek a repülők és a heves szél miatt nem járt a New York és Philadelphia közötti vonat. Az ítéletidő befolyással volt a New York-i metró egyes szakaszaira és a közúti közlekedésre is.

A a szárazföld és a szigetek között közlekedő kompok is megadták magukat az időjárásnak, ugyanis négy óra hosszára leálltak. A Con Ed elektromos szolgáltató nem tudta megmondani, hogy mikor áll teljesen helyre az áramszolgáltatás, de vasárnapra a helyzet javulását ígérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik