Nagyvilág

NATO-katonákat gyilkolt egy öngyilkos merénylő Afganisztánban

Öngyilkos merénylő megölt két NATO-katonát, több másikat pedig megsebesített egy afgán rendőrségi és határőrbázison kedd este.

A támadás elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek. Egy afgán rendőregyenruhát viselő tálib kedd éjjel behatolt a bázisra, ahol néhány katona éppen egy tábortűznél melegedett – közölte Zabiullah Mudzsahid tálib szóvivő telefonon.
A NATO-közlemény nem említette, hogy a kis bázis amerikai lenne, és a halottak nemzetiségét sem közölte. A támadásban többen megsebesültek a kommüniké szerint.

Emellett Taktika tartomány rendőrfőnöke, Savlat Hán Zadran közölte, hogy Barmal körzetben is támadás történt, melyben három afgán katona és két határőr meghalt, az afgán biztonsági erők négy másik tagja pedig megsebesült. Azt nem közölte, hogy a támadást a helyi katonai bázis közelében vagy a bázison követték-e el. A merénylet után nyolc rakétát lőttek ki a bázisra. A rendőrfőnök nem közölte azt sem, hogy a rakétatámadásnak voltak-e áldozatai.

A tálib lázadás az elmúlt két év alatt jelentősen fokozódott, és szinte az egész ország területére kiterjedt, a tálibok öngyilkos merénylőkkel és út mentén elrejtett pokolgépekkel egyaránt támadnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik