Nagyvilág

A volt ciprusi elnök holtteste kerülhetett elő

Szűk három hónappal azután, hogy ellopták sírjából Tászosz Papadopulosz volt ciprusi elnök holttestét, valószínűleg előkerültek a néhai államférfi földi maradványai egy nicosiai temetőben - közölte a ciprusi rendőrség hétfő este.

“Találtunk egy holttestet Nicosiában, amelyről azt gondoljuk, hogy Tászosz Papadopulosz volt elnöké” – mondta egy rendőrségi szóvivő a közszolgálati rádióban (RIK).

A bizonytalanságot egy DNS-teszt fogja feloldani. A 2008 decemberében elhunyt ciprusi elnök holttestének tavaly decemberben felfedezet ellopása felkavarta a földközi-tengeri szigetország görög részének közvéleményét. A tetteseknek azóta sincs nyomuk.

A ciprusi rendőrség a bűntény után azzal a sürgős kéréssel fordult az osztrák, a román és a magyar hatóságokhoz, hogy segítsenek kideríteni, van-e köze Papadopulosz földi maradványai ellopásának a Karl Friedrich Flick német-osztrák milliárdos holttestét tartalmazó koporsó 2008. novemberi ellopásához. Flick holtteste Magyarországon került elő, és az ügyben több magyar és román állampolgárságú személyt őrizetbe vettek. A ciprusi rendőrség nagy hasonlóságot vélt felfedezni a két bűntény között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik