Nagyvilág

Robbantások közepette nyíltak az urnák Irakban

Öt ember meghalt, mintegy húsz pedig megsebesült sorozatos robbantásokban vasárnap reggel Irak-szerte, az ország jövője szempontjából kulcsfontosságú parlamenti választások kezdetekor - közölték biztonsági források.

A Bagdad déli részén fekvő Surta negyedben és az északi Ur városrészben trotillal elkövetett robbantások következtében két épület összedőlt. A romok alatt öt ember lelte halálát, tizennégyen megsebesültek.

Az iraki főváros déli részén egy út mentén elhelyezett pokolgép két embert sebesített meg.

Bagdad különböző részein tíz aknagránát csapódott be a vasárnap reggeli urnanyitáskor, közülük négy a kormányzati épületeknek, valamint a brit és az amerikai nagykövetségnek helyet adó, szigorúan védett zöld övezetben.

A Bagdadtól száz kilométerre északra fekvő Jatreb városában három embert sebesített meg egy szavazóhelyiséghez vezető út mentén felrobbanó pokolgép. A fővárostól hatvan kilométerre északra található Baakúbában egy időben lépett működésbe öt robbanószerkezet öt szavazóhelyiség közelében.

Megfigyelők a voksolás előtt abbéli reményüket fejezték ki, hogy a parlamenti választásokkal Irakban sikerül lezárni a közösségek közötti erőszak korszakát, alig néhány hónappal a harcoló amerikai alakulatok kivonása előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik