Nagyvilág

Ítélet született a német terrorista perben

A német bíróság elítélt négy terroristát, akiket azzal vádoltak, hogy több Németországban található amerikai célpont ellen terveztek merényleteket 2007-ben.

A terrorista sejt tagjai többek között bombamerényletet akartak végrehajtani a ramstein-i amerikai katonai bázison, illetve merényletet terveztek Németországban tartózkodó amerikai állampolgárok, valamint további amerikai célpontok ellen. Németországban több évtizede ez a legnagyobb per, amelyben terroristákra szabtak ki börtönbüntetést. A hírek szerint a vádlottak megbánták bűnüket, és már nem vallják korábbi szélsőséges nézeteiket.

Az elítéltek közül a török származású Attila Selek öt évet, a szintén török Adem Yilmaz 11 évet, a terrorista csoport másik kettő, az iszlám hitre később áttért német tagja, Fritz Gelowicz, illetve Daniel Schneider pedig 12 év letöltendő börtönbüntetést kapott. A bíróság szerint az elítéltek közül hárman tagjai voltak az Iszlám Dzsihád Unió nevű terrorista szervezetnek, egyikük pedig támogatta a szélsőséges csoport tevékenységét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik