Nagyvilág

Berlusconi bombázókat indítana

Újabb vihart kavarva ismét olyan hölgyeket vet be a választásokon Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, akik inkább dekoratív külsejük, mintsem a politikai jártasságuk miatt váltak ismertté - jelentette Rómából a The Guardian brit napilap.

A Miss Italia szépségverseny egyik volt indulóját, a vonzó televíziós időjóst és a showgirlből lett fogorvosi asszisztenst a március végén esedékes helyhatósági választásokon kívánja rajthoz állítani a kormányfő.

Berlusconi tavaly sietve töröltette táncosnők egy csoportját az európai parlamenti képviselőjelöltek listájáról, miután a felesége “szégyentelenül alantasnak” nevezete a nők kiválasztását, és bejelentette válási szándékát.

Egyedülálló férfi

Berlusconi, aki “egyedülálló férfinak” mondja magát, az új hölgykoszorú miatt ismét a bírálatok kereszttüzébe került. A választásokon a miniszterelnök óhajából elindul a 25 éves Nicole Minetti, egy Riminiben letelepedett angol tánctanárnő és egy olasz üzletember lánya.

Nicole Minetti (Fotó: Dailymail)

Nicole Minetti (Fotó: Dailymail)

Indul még Italia Caruso, a Miss Italia döntőse és Giovanna Del Giudice, aki egy Berlusconi által kedvelt éjszakai bárban dolgozott, mielőtt felvették volna időjárás-bemondónak a kormányfő egyik tv-csatornájához. Utóbbi kisasszony egyike volt azoknak a hölgyeknek, akik tavaly hirtelen lekerültek az EP-képviselőjelöltek jegyzékéről.

Ugyancsak bevonják a Szabadság Népe kampányába azt az Emilia Romanót, akinek az apja megkísérelte felgyújtani magát Berlusconi római rezidenciája előtt, miután a lánya lekerült az EP-listáról.

Arany bikiniben

Nicole Minetti, aki a hétvége óta a lombardiai tartományi gyűlés képviselőjelöltje, azzal tett szert országos ismertségre, hogy egy tv-showban aranyszínű bikiniben illegette magát. Később fogászati asszisztenssé képeztette át magát.

“Több komolyságra lenne szükség a politikában” – jelentette ki Aldo Brandirali, Berlusconi pártjának egy milánói tagja, aki ellenezte Minetti kisasszony elindítását.

“Van önéletrajzom, felkészült vagyok, és kész vagyok betölteni a szerepemet” – jelentette ki a hölgy az őt faggató újságíróknak, akiket arra kért, ne közöljék többé a róla még televíziós korában készült pikáns fotókat.

Topless modell

Minetti első, szombati kampányrendezvényén nadrágkosztümben jelent meg, mintegy Maria Carfagna esélyegyenlőségi miniszter példáját követve, aki korábban topless modell volt.

Arról, hogy Minetti hol és mikor találkozott Berlusconival, eltérnek a híradások. A nő nagyanyja azt állítja, a kormányfő azután ismerte meg az unokáját, hogy egy zavart elméjű férfi decemberben Milánóban egy fémszobrot vágott a fejéhez, ami után a miniszterelnök fogászati kezelésre szorult. A Corriere della Sera viszont úgy tudja, hogy az asszisztens és a politikus akkor már több hónapja ismerte egymást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik