Nagyvilág

Timosenko visszavonta a keresetet

Visszavonta a választási csalások miatt az ukrán legfelsőbb bírósághoz benyújtott keresetét Julija Timosenko ukrán kormányfő.

Egy hete még azt gondolta, hogy az ukrajnai elnökválasztáson ellenfele, Viktor Janukovics ellenzéki vezető csalással nyert, és ezért megóvja a bíróságon az eredményt.

“Jogi érvekre támaszkodva megvédelmezem államunkat és az önök választását. Világosan leszögezem: Janukovics nem az elnökünk. Bármi történjék is a jövőben, soha nem lesz Ukrajna legitim módon megválasztott elnöke. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet egyes megfigyelői” hajlandóak tanúskodni a bíróságokon a módszeres csalásokról ” – mondta akkor.

A két jelölt között a szavazatok különbsége kevesebb mint 890 ezer, azaz 3,5 százalékpontos volt. Az eredményeket a leköszönő elnök, Viktor Juscsenko azzal kommentálta, hogy az elmúlt öt éve legnagyobb hibájának tartja, hogy hagyta érvényesülni Julija Timosenko kormányfőt és szerinte hiba lenne, ha a kormányfői posztot a megválasztott elnök, Janukovics pártjából foglalná el valaki.

De ez valószínűleg így lesz, de nagy baklövésnek tartom a hatalom kisajátítását – fűzte hozzá. Viktor Janukovics, ezek után leszögezte, nem lát esélyt arra, hogy beiktatását követően Julija Timosenko jelenlegi kormányfő megőrizze tisztségét.

Timosenko visszavonta a keresetet 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik