Külföld

Új betegségek jöhetnek

admin
admin

2010. 02. 07. 07:56

A kínai egészségügyben és mezőgazdaságban nyakló nélkül használt antibiotikumok és vegyszerek miatt új, a gyógyszereknek ellenálló baktériumtörzsek alakulhatnak ki -állítják nemzetközi járványügyi szakértők a The Telegraph-ban.

A kínai egészségügyben és mezőgazdaságban nyakló nélkül használt antibiotikumok és vegyszerek miatt új, a gyógyszereknek ellenálló baktériumtörzsek alakulhatnak ki -állítják nemzetközi járványügyi szakértők. A The Telegraph szerint az átgondolatlan kínai politika globális egészségügyi katasztrófát okozhat.

Kínában az orvosok akár torokfájásra is felírnak antibiotikumokat, ezért a patikák sokszor recept nélkül is kiadják a készítményeket és a mezőgazdaság is rengeteg vegyszert használt.

Szakértők szerint ezért félő, hogy Kínában új, az antibiotikumoknak ellenálló baktériumtörzsek jelenhetnek meg, és fertőzhetik meg az egész világot.

Epidemológusok adatai szerint a kínai kórházakban máris aggasztó az ellenálló baktériumfertőzések aránya. Gyakran előfordul, hogy még a negyedik alternatív antibiotikum sem hatásos.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy rendkívüli egészségügyi következményekkel járna az efféle fertőzések globális elterjedése: az egészségügy lényegében az antibiotikumok feltalálása előtti időkbe térne vissza.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.