Nagyvilág

Tucatnyi halott egy öngyilkos merényletben

A paikisztáni-afgán határon elkövetett merénylet áldozatai közt hét katona is van.

Legkevesebb tizenkét ember – köztük két katona – meghalt, és több mint 25-en megsebesültek – valamennyien polgári személyek – Pakisztán Afganisztánnal határos törzsi területén szombaton, egy öngyilkos merénylet következtében – közölték a hatóságok.

A merénylő Badzsaur körzet székvárosa, Khar piacán hozta működésbe a házilag készített, mellényébe rejtett robbanószert egy katonai ellenőrző pontnál. A halálos áldozatok száma még növekedhet, minthogy több sebesült állapota életveszélyes.

Az öngyilkos merényletet szombatra virradóra megelőzte egy, a kormányellenes lázadók ellen ugyancsak Pakisztán észak részén végrehajtott légicsapás. Egy pilóta nélküli amerikai repülőgép legkevesebb kilenc feltételezett lázadóval végzett, és többeket megsebesített, amikor több rakétát lőtt ki egy épületegyüttesre Észak-Vazirisztán tartományban.

A pakisztáni hadsereg az utóbbi időben fokozta bevetéseit az Afganisztánnal határos térségben a tálib felkelők és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagjai ellen. Néhány nappal ezelőtt Badzsaurban 45 iszlamistát öltek meg. Pakisztán északi része az afganisztáni kormány ellen harcoló tálibok és az al-Kaida harcosainak búvóhelye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik