Nagyvilág

Újabb győzelem a pornó ellen

152 személyt vettek őrizetben Kínában, akik a gyanú szerint ponróoldalakat működtettek.

Internetes pornóoldalakat külföldi szerverekről működtetető, illetve külföldi pornóweblapokkal együttműködő személyekre csapott le a kínai rendőrség, 152 gyanúsítottat őrizetbe vettek – közölte a közbiztonsági minisztérium pénteken. A hatóságok összesen 109 esetben jártak el, közülük 51-et minősítettek bűncselekménynek.

A minisztérium tájékoztatása szerint a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban például bezárattak egy 960 ezer regisztrált taggal rendelkező hazai pornóoldalt, amelynek szervere külföldön volt, de szolgáltatását belföldön kínálta. A lap gazdái az MSN felhasználásával terjesztették elérhetőségüket és tagsági díjat szedtek az érdeklődőktől. A további, tipikusnak tartott esetek közül a minisztérium még kiemelt egy Szecsuan tartományit, egy csungkingit (Chongqing) és egy Anhuj (Anhui) tartományban leleplezettet.

Az internetes pornó és szex elleni kíméletlen hatósági fellépés eredményeként már tavaly decemberig közel 3500 embert fogtak el Kínában, s közel hétezer pornóoldalt töröltek a rendszerből. A hatóságok ugyancsak lecsaptak néhány kiterjedt hálózatot fenntartó, külföldi pornó oldallal együttműködő társaságra, ezzel összefüggésben a kínai szárazföldön több mint ötszáz embert vettek őrizetbe.

A kínai kormány deklarált célja az online pornó terjedésének megakadályozásával: “a társadalmi környezet megtisztítása és a kiskorúak mentális védelme”. Az interneten és a WAP-oldalakon terjedő pornó elleni harc jegyében jelenleg májusig tartó kampányt folytatnak Kínában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik