Nagyvilág

Tengerbe zuhant egy Boeing

Tengerbe zuhant egy Bejrútból felszállt etióp utasszállító repülőgép, fedélzetén 90 emberrel - közölték libanoni reptéri források hétfőn. Hét túlélőt találtak.

túlélők

Az első jelentések szerint hét túlélőt is találtak. Részletek itt!

Az Ethiopian Airlines repülőgépe hétfőn a hajnali órákban, röviddel azt követően, hogy felszállt a bejrúti repülőtérről, a Földközi-tengerbe zuhant rossz, viharos időjárási viszonyok – heves eső, villámlások – közepette. Reptéri források szerint nem sokkal a felszállást követően az etióp Boeing 737-800-as típusú utasszállító eltűnt a radarok képernyőiről.

megtalálták a roncsot

A mentőalakulatok megtalálták a Bejrútból felszállt etióp gép lezuhanásának helyét a libanoni partoktól három és fél kilométerre – jelentette be Gházi Aridi libanoni szállítási miniszter. Aridi a bejrúti Rafík Haríri nemzetközi repülőtéren újságírókkal közölte, hogy az Ethiopian Airlines repülőgépe hétfőn hajnalban a libanoni tengerparton fekvő Naameh falutól három és fél kilométerre nyugatra zuhant le.

Tájékoztatása szerint folyamatban van a kereső-mentő akció, de arról nem közölt részleteket. A libanoni miniszter szavai szerint még túl korai megmondani, hogy milyen következményekkel járt a repülőgép zuhanása. Megerősítette viszont, hogy rossz időjárási viszonyok között történt a szerencsétlenség, s hangsúlyozta, hogy az okok vizsgálata folyamatban van.

Az ANN libanoni hírügynökség is beszámolt arról, hogy eltűnt az Addisz-Abebába tartó etióp utasszállító röviddel azt követően, hogy hétfőn hajnalban – közép-európai idő szerint egy óra tíz perckor – felszállt Bejrútból, a meggyilkolt volt libanoni miniszterelnökről elnevezett Rafík Haríri nemzetközi repülőtérről.

A gép egyes források szerint félórás, más beszámolók szerint alig öt percnyi repülés után tűnt el a radarokról, a libanoni partok közelében. Fedélzetén a legfrissebb adatok, az utaslista szerint 82 utas és nyolcfős személyzet – összesen 90 ember – volt. Információk szerint félszáz utas libanoni volt (hárman kettős állampolgárok: egy-egy brit, kanadai és orosz), a többiek főként etiópiai állampolgárok. Libanonban számos etióp vendégmunkás dolgozik, főként háztartási alkalmazottként.

Egy forrás szerint szemtanúk a partról láttak egy “tűzgömböt” lezuhanni néhány kilométerre délre a libanoni fővárostól. Más részletek egyelőre nem ismeretesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik