Nagyvilág

Riadó volt a müncheni repülőtéren

Riadót rendeltek el szerda délután a müncheni nemzetközi repülőtéren, miután egy utas hordozható számítógépének ellenőrzésekor robbanószerre utaló nyomokat észleltek. Az utas elmenekült - közölte a német rendőrség.

A repülőtér egy részét, az elsősorban a Lufthansa német légitársaság által használt 2-es terminált lezárták, a menekülő személyt rendőrök keresik. A müncheni Franz Josef Strauss repülőtéren délután 15 óra óta valóságos rendkívüli állapot uralkodik. Egy tucatnyi járat indítását halasztották el, de további késések is lehetnek. Azokat az utasokat, akik az induló repülőgépek fedélzetén tartózkodtak, kiszállították. Az összes utast és a repülőtéri üzleteket alaposan átvizsgálták.

A rendőrség szerint az utas laptopjának átvizsgálásakor észlelt az ellenőrző berendezés robbanószerre utaló nyomokat. A férfi ezt követően a biztonsági kordonon áttörve elmenekült, a rendőrök azóta is keresik. A hatóságok szerint a kamerák alapján tudják, hogy a gyanúsított miként néz ki, erre vonatkozóan azonban részleteket nem közöltek.

A férfit több száz rendőr keresi. A hordozható számítógépet elkobozták, annak ellenőrzése folyik. Azt azonban a rendőrség szóvivője egyelőre nem erősítette meg, hogy a laptop-táskában valóban robbanószerre bukkantak-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik