Nagyvilág

Egy SMS-sel segíthet a haiti áldozatokon

SMS-ben, de akár interneten keresztül is percek alatt nyújthat segítséget a haiti földrengés áldozatainak. Az FN.hu tippeket ad, hogyan tud Ön is enyhíteni a rászorulók szenvedésein.

A haiti földrengés áldozatainak megsegítésére nemzetközi összefogás indult. Adományok, mentőcsoportok és szállítmányok érkeznek a világ minden sarkából. Magyar mentőcsoportok és magyar adományok is kiveszik a részüket a katasztrófa által sújtott terület lakóinak nyújtott segítségből.

A Pannon, a T-Mobile, a T-Home és a Vodafone közös segélyvonalat indít az 1749-es számon a haiti mentési munkálatok segítésére. Az 1749-es szám a három mobilszolgáltató és a T-Home vezetékes hálózatából hívható.
Aki tárcsázza ezt a számoz, vagy elküldi erre a számra a “HAITI” szót, az 200 forintot adományoz a földrengés károsultjainak. Az így befolyt pénzből az ENSZ Gyermekszervezete takarókat, ivóvizet, élelmiszert és gyógyszereket tud vásárolni a rászorulóknak.

A Magyar Baptista Szeretetszolgálat saját mentőcsoportot küldött a helyszínre. A mentősök két csoportra oszlottak és a sebesültek ellátásában működnek közre és műtéteket is végeznek. Támogatásukra a KDB Bank 13555555-55555555-55555555, valamint az OTP 11736082-20054403-00000000 bankszámlaszámokon van lehetőség. A Bankszámlákhoz tartozó név és cím:
Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 2481 Velence, Szabolcsi út 3. Lehetőség van online adakozásra. Lehetőség nyílik még a szervezeten keresztül egy haiti árva „örökbefogadására”, azaz rendszeres támogatására. Jelentkezni az interneten a www.fogadjorokbe.hu címen, azinterneten is lehetőség van adományozásra.

Az adományozó küldhet pénzt az UNICEF Magyar Bizottság 11705008-20123725 számú számlájára is. A közlemény rovatban fel kell tüntetni: Haiti. A szervezet elsőszámú célja a vízellátás biztosítása az ivóvíz nélkül maradt területeken, valamint az árván, vagy kísérő nélkül maradt gyerekek biztonságos helyre szállítása és a megfelelő ellátás biztosítása számukra.
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet partnerszervezetein keresztül nyújt segítséget a károsultaknak. Náluk is lehetőség van online adományozásra.

A magyar vízilabdasport is segít

A magyar férfi és női vízilabda-válogatott tagjai is csatlakoztak családtagjaikkal együtt ahhoz a segélyakcióhoz, amely a haiti katasztrófa áldozatait, a mentési munkálatokat hivatott támogatni.

Kemény Dénes, az olimpiai bajnok férfiegyüttes szövetségi kapitánya kör-SMS-ben kérte fel a válogatottakat, hogy adakozzanak, és minél több társuknak hívják fel a figyelmét az akcióra.

A magyar vízilabdasport szerda 11 óráig közel 85 ezer hívást vagy SMS-t kezdeményezett a Pannon, a T-Mobile, a T-Home és a Vodafone közös segélyvonalán, a 1749-es számon, ami közel 17 millió forintot jelent.

Az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF az eddig felajánlott adományokból több mint 30 millió liter tiszta ivóvizet tud biztosítani a földrengés gyermekáldozatai számára.

A film honlapja

->

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik