Nagyvilág

Dél-Korea lecsapna szomszédjára

Dél-Korea megelőző csapást mérne Észak-Koreára, abban az esetben, ha ők nukleáris támadásra készülnének. A két ország közti feszültséget példázza ez a döntés, amit a védelmi miniszter, Kim Te Jung, akkor jelentett be, amikor közösen egy közös ipari létesítmény fejlesztéséről tárgyaltak.

Dél-Korea megelőző csapást mérne északi szomszédjára, ha világosan kiderülne, hogy az nukleáris támadásra készül – jelentette ki szerdán a védelmi miniszter, Kim Te Jung, miközben Észak és Dél közös ipari létesítmény fejlesztéséről tárgyal.

A miniszter két évvel korábban már tett hasonló kijelentést, akkor Észak-Korea akkor azzal fenyegetőzött, hogy lerombolja a dél-koreai fővárost, Szöult. Most egy tanácskozáson azonnali támadást sürgetett abban az esetben, ha nukleáris csapás van készülőben ellenük.

Észak-Korea, amely föld alatti atomrobbantásokat hajtott végre 2006-ban és 2009-ben, azt állítja, hogy nukleáris fegyvereit nem Dél-Korea ellen vetné be, azok csupán szavatolják biztonságát “az amerikai ellenséggel” szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik