Külföld

Bibliai utalásokat találtak amerikai fegyvereken

admin
admin

2010. 01. 20. 09:45

Az amerikai tengerészgyalogosok által használt távcsöves gépfegyverek sorozatszáma bibliai utalást tartalmaz - közölte az ABC News. Ezt a fegyvergyártó honlapján található gondolatok is alátámasztják, miszerint Amerika annak köszönheti nagyságát, hogy történelme során tiszteletben tartotta a bibliai tanítás szellemét.

Az amerikai tengerészgyalogosok által használt távcsöves gépfegyverek sorozatszáma bibliai utalást tartalmaz, ugyanis a rajtuk feltüntetett kódok szöveghelyekre utalnak – állapította meg az ABC News.

Szakértők szerint ez ellentétes az alkotmánnyal, hiszen sérti az egyház és az állam elválasztását. A dolog azért is aggályos, mert erősítheti az iraki és az afgán lázadóknak azon meggyőződését, hogy az Egyesült Államok keresztes hadjáratot folytat ellenük.

Ráadásul a Trijcon fegyvergyártó cég honlapja alátámaszthatja ezt a gondolatot, ugyanis szerintük Amerika
annak köszönheti nagyságát, hogy történelme során tiszteletben tartotta
a bibliai tanítás szellemét.

Bár a Trijcon 2008-ban 100 millió dollár
értékben kapott megrendelést a Pentagontól, a hadsereg vezetése állítja, hogy nem volt tudomása a bibliai utalásokról. Ezzel szemben az ABC Newsnak nyilatkozó katonai ügyész elmondja, hogy a tisztek egymás között csak „Jézus Krisztus fegyvereként” utaltak a cég fegyvereire.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.