Nagyvilág

Mobil klinikát visznek Haitire

Mobil klinikát szállít a német vöröskereszt Haitibe, a földrengés sebesültjeinek ellátására. A szállítmányhoz tartózó hét nagy sátorban naponta 250 sebesültet lehet ellátni, tehát több ezer emberen tudnak majd segíteni.

Egy mobil klinikát is tartalmazó egészségügyi segélyszállítmányt indított útnak a földrengés sújtotta Haitibe, a német vöröskereszt.

Az orvosi rendelő berendezésein kívül, sátrakat, ágyakat, kötszert, gyógyszert és targoncákat tartalmazó, kétszáz ládányi szállítmány várhatóan vasárnap délelőtt jut el a katasztrófa térségébe – mondta el Svenja Koch, a vöröskereszt (DRK) szóvivője.

Egy német orvos és a DRK több aktivistája is kíséri. Ottani közlekedésükhöz egy terepjáró autót visznek magukkal. ha megérkeztek, egy nap alatt be tudják rendezni a klinikát és több ezer embernek nyújthatnak majd orvosi alapellátást, hiszen a szállítmányhoz tartózó hét nagy sátorban naponta 250 sebesültet lehet ellátni. Ráadásul a felszerelés műtétek végrehajtására, szülések levezetésére, gyermekek beoltására is alkalmas.

A német vöröskereszt segélyakciója a szóvivő közlése szerint összesen 800 ezer euró értékű, s a mobil egészségügyi állomást végleg Haitiben hagyják majd a helyiek további ellátására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik