Nagyvilág

20 évet kaptak a humanitárius pedofilok

Súlyos börtönbüntetést kapott két brit humanitárius pedofil, akik Albániában 6 és 9 év közötti fiúkkal fajtalankodtak. Az ügyre már 2005-ben fény derült, de azóta mindketten tagadják a vádakat.

Súlyos börtönbüntetésre ítéltek pedofília miatt két brit állampolgárt Albániában. A 45 éves Dino Christodoulost 20, az 56 éves Robin Arnoldot pedig 15 év és hat hónapos szabadságvesztésre ítélték.

Christodoulost legkevesebb hatrendbeli szexuális visszaéléssel vádolták, míg Arnold egy esetben követett el hasonló bűncselekményt. Mindketten egy nemzetközi humanitárius szervezetben dolgoztak és a munkájuk során éltek vissza 6 és 9 év közötti fiúkkal, akik egy árvaház lakói voltak.

Az áldozatok tanúvallomása szerint nemcsak szexuálisan zaklatták, de bántalmazták is és arra kényszerítették őket, hogy meztelenül velük aludjanak. Minderre már 2005-ben fény derült, miután az egyik áldozat bejelentést tett a rendőrségen.
A két brit azóta tagadja a vádakat, és várhatóan fellebbezést nyújtanak be az ítélet ellen.

Ez már a második eset Albániában, hogy árvaházi gyerekek ellen elkövetett visszaélések miatt brit állampolgárt elítéltek. 2008-ban egy karitatív tevékenységgel foglalkozó brit férfit, az edinburghi John David Brownt 20 évi szabadságvesztéssel sújtottak gyerekek szexuális molesztálása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik