Nagyvilág

Szexbotrányba keveredett az északír miniszterelnök felesége

Szexbotránya miatt le kell mondania képviselői mandátumáról és pártjából is távoznia kell az északír miniszterelnök feleségének - jelentette a brit média vasárnap pártbeli forrásokra hivatkozva.

A 60 éves Iris Robinson – Peter Robinson miniszterelnök felesége – bevallotta, hogy 19 éves szeretője van. Ráadásul olyan üzleti ügyekbe keveredett, amelyeket – képviselői tisztségéből adódóan – be kellett volna jelentenie.

A botrány férjét is érinti, aki állítólag tudott ezekről az üzleti ügyekről. Peter Robinson a brit média szerint most a politikai túlélésért küzd.

Iris Robinson tagja mind az északír, mind pedig a londoni parlamentnek, és most mindkét mandátumot vissza kell adnia, és távoznia kell a protestáns Demokratikus Unionista Pártból (DUP) is.

Shaun Woodward, a brit kormány északír ügyekkel foglalkozó minisztere a hétvégén az összes északír pártot felszólította, hogy ne veszélyeztessék a megbékélési folyamatot. Ez – mint mondta – “rendkívüli felelőtlenség” lenne.

Észak-Írországban évtizedeken át terror uralkodott a katolikusok és protestánsok között. Peter Robinson egy olyan kormányt irányít, melyben a korábbi ellenségek, a protestáns DUP és a katolikus Sinn Fein vesznek részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik