Nagyvilág

Áll a vasúti forgalom Csehország és Szlovákia között

Megszakadt a vasúti közlekedés a havazás miatt vasárnap délelőtt Csehország és Szlovákia között északon - közölte a cseh vasúti társaság.

“Mosty u Jablunkova és Csaca (Cadca) között a nagy hó és a sínekre dőlt fák miatt röviddel nyolc óra előtt megszakadt a közlekedés. Egy személyvonat elakadt a pályán. Az utasokat autóbuszokkal fogjuk elszállítani a helyszínről” – jelentette be Katerina Subová, a vasút szóvivője.

A vasúti közlekedés felújítását délutánra ígérte a szóvivő. A problémák miatt a nemzetközi gyorsvonatok is késni fognak.

Subová szerint a többi vasútvonal járható, de a vonatok lassabban és késésekkel közlekednek. A legnagyobb problémák Kelet-Csehországban és Észak-Morvaországban vannak, ahol több helyen befagytak a váltók. Szerinte Lengyelországból is késéssel érkeznek a vonatok Csehországba.

A csehországi autópályák és a legfontosabb közutak járhatóak, de sok helyen jegesek, síkosak. A hatóságok felhívták a sofőrök figyelmét, hogy nagyon óvatosan vezessenek.

A hegyvidéki utakhoz ajánlott a hólánc, mert az alsóbb rendű utak be vannak havazva. Országszerte megtöbbszöröződött a koccanásos balesetek száma.

A péntek óta tartó ítéletidőnek eddig négy halálos áldozata van.

A szombat délutáni jelentések szerint Csehországban helyenként 60 centiméternyi hó is hullott a két nap alatt. Különösen kiadós a havazás Morvaországban, ahol szombaton több város a reggeli órákban megközelíthetetlen volt, mert az utakon hatalmas hótorlaszok alakultak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik