Nagyvilág

Teret nyert a muszlim keresztényüldözés

Egy felmérés megállapította, hogy a keresztényeket üldöző tíz ország közül nyolc iszlám állam. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt hónapok legdurvább keresztényellenes akcióit Iránban, Egyiptomban, Pakisztánban, Irakban követték el. Míg a nyugati sajtó a muszlimok sérelmeit részletesen tárgyalja, a keresztényüldözéssel alig foglalkozik.

Egy felmérés szerint a keresztényeket leginkább üldöző tíz állam közül nyolc az iszlám világban található. Ezek közé két kommunista ország, Észak-Korea és Laosz is befért – írja a The Wall Street Journal.

Mindezt bizonyítja, hogy Iránban a hatóságok évente több tucat keresztényt tartóztatnak le, 2008-ban pedig egy családot a rendőrök agyonvertek. Halálbüntetés jár a keresztény térítőknek; Mauritániában pedig a megkeresztelkedésért. Szaúd-Arábiában tilos a keresztény templomok építése, csak a muszlimok gyakorolhatják nyilvánosan vallásukat, akárcsak a Maldiv-szigeteken. Néhány napja hét kopt keresztényt mészároltak le iszlám radikálisok Egyiptomban, Pakisztánban több mint száz család házát rombolták le pakisztáni muszlim fundamentalisták, míg Irakban a nyáron három nap alatt hét keresztény templomot robbantottak fel.

A napilap szerint nyugaton mindig nagy felháborodást kelt, ha valamelyik fejlett ország korlátozza a muszlimok jogait. Erre példa, hogy a világsajtó hetekig foglalkozott a minaretek építését tiltó svájci népszavazással, de az iszlám világban elterjedt keresztényüldözésről kevés szó esik. Az újság szerint a nemzetközi szervezeteknek illene szót emelniük az iszlám világban tapasztalt keresztényüldözés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik