Nagyvilág

Meghalt a férfi aki 2 atomtámadást túlélt

Kilencvenhárom évesen, gyomorrákban halt meg az a férfi, aki a hirosimai és a nagaszaki atomtámadást is elszenvedte. Ő volt az egyetlen, akiről a japán kormány elismerte, hogy mindkét helyszínen megégett a támadásban.

Kilencvenhárom évesen, gyomorrákban elhunyt az a japán férfi, aki hivatalosan elismerten mind a hirosimai, mind a nagaszaki atomtámadást elszenvedte a II. világháború végén.

Jamagucsi Cutomu az őt alkalmazó hajógyártó cég megbízásából üzleti úton volt Hirosimában, amikor egy amerikai bombázó 1945. augusztus 6-án ledobta az első atombombát a városra. Felsőteste súlyosan megégett a támadásban. Azonban már másnap vissza tudott utazni lakhelyére, a 300 kilométerre lévő Nagaszakiba, amelyet három nappal a hirosimai támadás után szintén atomcsapás ért.

Jamagucsi volt az egyetlen ember, akiről a japán kormány hivatalosan elismerte eddig, hogy elszenvedte mindkét támadást, noha voltak vagy vannak mások is, akikről azt állítják, hogy a helyszínen tartózkodtak mindkét atombomba ledobásánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik