Nagyvilág

Baltával törtek egy karikaturista életére

A dán rendőrség elfogott egy férfit, aki társával akart betörni a 4 éve megjelent Mohamed prófétáról készült 12 karikatúra egyik alkotójának a házába. Miután tenyéren és térden lőtték, majd kórházba szállították, kiderült, hogy a férfi az Al-Kaidával is kapcsolatban áll.

Dán rendőrök tenyéren és térden lőttek egy férfit, aki társával be akart hatolni a négy éve megjelent Mohamed prófétáról készült 12 karikatúra egyik alkotójának, Kurt Westergaard-nak a házába. A 28 éves, szomáliai támadóró egy baltával és egy késsel tört volna a 74 éves rajzoló életére; mert az ő képei váltották ki a legnagyobb megbotránkozást a muzulmánok körében. Mohamedet ugyanis egy pokolgép
gyújtózsinórját rejtő turbánnal ábrázolta.

A karikatúrasorozat szerzőit az elmúlt években többször is halálosan megfenyegették és 2006-ban már letartóztattak két embert, akik szintén Westergaard meggyilkolására készültek – írja a The Huffington Post.

Ez alkalommal a betörőt kórházba kellett szállítani. Kiderült, hogy egy szomáliai al-Shabaab nevű terrorista csoporttal és az Al-Kaidával áll kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik