Nagyvilág

Dohányzó utas miatt állt órákig a szuperexpressz

Utasok ezrei kényszerültek várakozásra Kuangcsou (Guangzhou) város vasúti pályaudvarán, miután Kína legújabb szuperexpresszén egy dohányzó utas működésbe hozta a füstérzékelőt, és ezzel két és fél órás csúszást, valamint más vonatok ugyancsak késedelmes indulását idézte elő.

A vészjelzés után a vonat átvizsgálása miatt egymást követően több szerelvény indulását kellett későbbre halasztani – jelentette a Hszinhua hírügynökség szerdán.

A helyi vasútüzemeltetési hatóság tájékoztatása szerint a Vuhan-Kuangcsou (Wuhan-Guangzhou) vonalon múlt szombattól menetrendszerűen közlekedő expresszen még a vécében is tilos a dohányzás. A működésbe hozott vészjelző miatti leállás további veszélyes következményekkel is járhat – tájékoztatott a cég szóvivője.

A beszámoló szerint a szabálysértő utast végül nem találták meg, mert sikerült elhagynia a szerelvényt. A világ leggyorsabb szuperexpressze – amelyet szombaton adtak át a forgalomnak – 350 kilométeres óránkénti sebességre képes, s így a Vuhan-Kuangcsou közötti 1068 kilométeres távolságot a korábbi több mint 10 óra helyett 3 óra alatt teszi meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik