Nagyvilág

Terroristák taroltak Irakban

Két terrorakció zavarta meg szerdán az iraki Ramadi városát, ami tizennyolc ember halálát okozta. Többen megsebesültek, köztük nők és gyerekek is, illetve egy kormányzó. Elemzők szerint a merénylettel valószínűleg őt vette célba az Al-Kaida terrorszervezet, mert az ország stabilitását szeretnék megbontani a márciusi választások előtt.

Tizennyolcan meghaltak, harmincöten, nők és gyerekek vegyesen megsérültek, amikor egymás után két öngyilkos merényletet követtek el az Irak nyugati részén lévő Ramadi városában. Qassim Mohammed, iraki kormányzó is súlyosan megsérült – tudósított a BBC.

Az első robbantás egy biztonsági ellenőrzőpontot talált el egy útkereszteződésnél, amely a kormányzó irodájához vezet. Fél óra múlva pedig a kormányzó konvojától 200 méterre egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát.

A merényletek hátterében az Al-Kaidát sejtik, mert azt gyanítják, hogy az ország stabilitását szeretnék megrengetni a márciusi választások előtt. Az utóbbi időben több robbantásra is sor került, ezek miatt még az is előfordulhat, hogy elhalasztják a voksolást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik