Nagyvilág

Kiürítették a Times Square-t

Rövid időre kiürítették szerdán a New York-i Times Square környékét egy parkoló zárt kisteherautóban hagyott gyanús csomag miatt. A riadó vaklármának bizonyult.

A CNBC hírtévé és a rendőrség tájékoztatása szerint járőröző rendőrök lettek figyelmesek egy sötétített üvegű, rendszám nélküli gépjárműre, amely két napja parkolt a Broadway-n. A műszerfalra egy nem létező hatósági szerv azonosító papírja volt kitéve.

Elővigyázatosságból lezárták a környéket és részlegesen kiürítettek két felhőkarcolót, köztük a Nasdaq tőzsde épületét. Egy bombakereső csoport érkezett a helyszínre, és egy kamerával felszerelt robot segítségével átvizsgálták, majd felnyitották a kisteherautót. Állítólag ruhanemű volt benne és egy ideiglenes rendszám, amelynek alapján most megpróbálják felkutatni a tulajdonost.

A szilveszter éjszaka közeledtével szigorúbb biztonsági intézkedések vannak érvényben Manhattanben. Az elmúlt években rendre nagyjából egymillió ember gyűlt össze a Times Square-en, hogy búcsúztassa az óévet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik