Nagyvilág

Rendkívüli állapotban él Amerikát

Amerikában óriási károkat okoz a havazás. Több halálos baleset történt és emellett mindent bezárnak, ami a közel egyméteres hó miatt megközelíthetetlenné válik. Az előrejelzések azt mutatják, hogy tornádó is érkezhet.

Amerikában is károkat okoz az időjárás, egy hatalmas
hóvihar, ami az Államok középső részén tombolt tizenkilenc ember halálát okozta és sok helyen még a templomokat is be kellett zárni. Ráadásul több, mint százezren rekedtek a reptereken az ünnepek előtt, járatokat töröltek és elmaradtak a karácsonyi misék – számolt be a The Washington Post.

Az amerikai meteorológusok szerint vasárnapig is eltarthat a havazás és ónos esőre is számitaniuk kell. Péntek estére valószínűleg már 61 centiméterre emelkedik a hólepel az északi területeken, ezért megkérték a lakosságot, hogy ne mozduljanak ki otthonról.

Dél-Dakota, Texas és Oklahoma államokban rendkívüli állapotot hirdettek ki és a nemzeti gárda tagjainak segítségét kérték, hogy segítsenek kijutni azoknak, akik a hóban rekedtek,.

Az ítéletidő csak fokozódni fog, hiszen az előrejelzések szerint Alabama állam déli részén árvíz és tornádó is kialakulhat .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik