Nagyvilág

Bajnai: túlszaladt a globalizáció a fociban

Örül a 6+5-ös szabálynak, üdvözli a gyors és kemény magyar választ a bundabotrányra, Magyarország pedig képes a világszínvonalra - mondta Bajnai a Puskás-díj átadása előtt.

Bajnai Gordon miniszterelnök szerint Magyarország is képes világszínvonalú teljesítményre. Ez, illetve maga a sport szeretete a két legfontosabb üzenete a Puskás Ferenc-díjnak, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ma este kezdődő éves gáláján adnak át először az év legszebb gólját szerző játékosnak. A magyar kormányfő, aki már szombaton megérkezett a rendezvénynek otthont adó svájci városba, mindezt Joseph Blatter FIFA-elnökkel folytatott megbeszélése után jelentette ki.

„Nemcsak a magyar emberek, de Magyarország is képes lehet világszínvonalú teljesítményre hittel, szorgalommal, kitartással és jó értelemben vett vagánysággal. És nemcsak futballban, vagy sportban, hanem az élet más területein is” – mondta Bajnai, aki úgy vélte, ez a legfontosabb üzenete a Puskás-díjnak, hiszen az Aranycsapat három éve elhunyt legendás futballistája ezekkel az erényekkel érte el, hogy róla egyedülálló módon díjat nevezett el a FIFA: “Puskás mai napig példaként szolgál a fiataloknak”.

A miniszterelnök beszámolt arról, hogy a FIFA-székházban Blatterrel folytatott beszélgetése során szóba került az úgynevezett 6+5-ös szabály, s ez ügyben a magyar kormány támogatásáról biztosította a svájci sportvezetőt. „A nemzeti bajnokságok nemzeti jellege kiveszett, ez a szabály ezt változtatná meg. Túlszaladt a globalizáció a sportágban, s a terv bevezetésével kiegyenlítődhetne a futball világa, s ez a magyar labdarúgás hasznára is válna” – fogalmazott Bajnai Gordon, aki a bundabotrányról is szót ejtett, s üdvözölte a magyar szövetség „gyors és kemény” fellépését.

Bajnai arra kérdésre, hogy a Puskás-díj tíz jelöltje közül melyik gól tetszik neki a legjobban, úgy válaszolt, hogy amelyiket Grafite szerzett a Wolfsburg színeiben a Bayern München ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik