Külföld

Ellopták a koreai katonai tervet

admin
admin

2009. 12. 18. 08:00

Valószínűleg észak-koreai hackerek törtek be a dél-koreai rendszerbe, hogy hozzáférjenek az amerikaiakkal közösen kidolgozott védelmi tervhez.

Számítógépes kalózok hozzáfértek a titkos amerikai-dél-koreai katonai védelmi terv bizonyos részleteihez, és elképzelhető, hogy az illetők észak-koreaiak voltak – közölte pénteken a szöuli védelmi minisztérium.

A kalózok egy kínai IP-címet használtak fel arra, hogy feltörjék azt a hadműveleti tervet, amelyet Dél-Korea az Egyesült Államokkal közösen dolgozott ki saját védelmére arra az esetre, ha háború törne ki a Koreai-félszigeten.

A hadműveleti terv keretében állomásozik 28 ezer 500 amerikai katona Dél-Koreában, de e terv számol azzal is, hogy totális háború kitörése esetén akár 700 ezer amerikait vetnek be a félszigeten.

Észak- és Dél-Korea hivatalosan még mindig hadban áll egymással, mert az 1950 és 1953 közötti háborút csak fegyverszüneti egyezménnyel zárták le, nem pedig békeszerződéssel.

Dél-Korea azt gyanítja, hogy az észak-koreai hadseregnek van olyan részlege, amely számítógépes kalózkodással foglalkozik. Szöul már korábban is megvádolta Phenjant azzal, hogy igyekszik betörni számítógépes rendszereibe, nemcsak katonai téren, hanem polgári területen is.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.