Nagyvilág

Még véresebb a helyzet a Fülöp-szigeteken

Még kétszáz ember meggyilkolásáért felelős a Fülöp-szigeteki kormányzó, Andal Ampatuan, aki novemberben klánjával együtt lemészárolta politikai ellenfelét, annak családját és újságírókat.

Kiderült, hogy további kétszáz embert ölt meg a hatalomra lépése, azaz 2001 óta a Fülöp-szigeteken Andal Ampatuan kormányzó klánja, amely mintegy két héttel ezelőtt lemészárolta kampány-körúton utazó politikai ellenfelét, családtagjait és újságírókat, összesen 57 embert. A további áldozatok is tömegsírokban vannak eltemetve a kormányzó által vezetett tartományban, akárcsak a novemberi mészárlás holttestei.

A szigetország rendőrfőnöke szerint eddig 161 embert azonosítottak, akik a muszlim klánhoz tartoznak és részt vettek a vérengzésben. Bizonyított, hogy sokukat kínzással és a nők megerőszakolásával súlyosbította tettét – tudósít a BBC.

Jesus Verzosa szerint “békésen kell megoldani a helyzetet, ezért arra kényszerítjük őket, hogy adják meg magukat”. Arról is beszámolt, hogy tanúk szerint valóban Ampautan volt a támadás vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik