Nagyvilág

59-en elárvultak a tűzvészben

Súlyos következményekkel járt az oroszországi tűzvész, 59 gyerek veszítette el a szüleit, 65 sérült fekszik súlyos állapotban a kórházban és elbocsátottak több tisztségviselőt. A hatóságok mégis védik a felelősöket, mert különben meglincselnék őket.

Az oroszországi Permben szombaton hajnalban tomboló, eddig 118 halálos áldozatot követelő tűzvész miatt 59 gyerek maradt árván, 15 gyereknek mindkét, 44-nek az egyik szülője vesztette életét a tűzben.

Fővárosi kórházban ápolt 65 sérült közül hatnak az állapota javult, viszont 65 ember állapota még mindig igen súlyos. Mindegyikük kiterjedt égési sérüléseket szenvedett és lélegeztető gép segítségével lélegzik. A moszkvai önkormányzat közölte, hogy a fővárosi kórházakban ápolt sérültek kezelésének teljes idejére a családtagoknak ingyenesen biztosítanak szállodai szobákat.

Dmitrij Medvegyev államfő az érintett tisztségviselők felelősségre vonását követelte, beleértve a büntetőjogi felelősségre vonást is. “Világos, hogy a műsor házigazdái és rendezői felelőtlen gazemberek. Meg kell azonban vizsgálni az állami, s ezen belül a szövetségi struktúrák szerepét is. Ha ezek utasításokat adnak, s azokat nem teljesítik, akkor ezek az illetékesek nem tudnak megbirkózni a feladataikkal” – mondta.

Oleg Csirkunov permi kormányzó tudatta, hogy belső vizsgálatot indított annak tisztázására, hogyan kaphatta meg a szükséges műszaki engedélyeket a Sánta ló szórakozóhely, egy sor vezető tisztségviselőt elbocsátott, többeket pedig a vizsgálat idejére felfüggesztett állásából.

Akkora port kavartak az eseméynek, hogy Permben több hipermarket és egyéb kereskedelmi egység kivonta a forgalomból az ünnepek előtt igen keresett petárdákat és tűzijátékokat.

Mivel a tévéállomások a klub igazgatónőjének fényképe helyett egy névrokona képét tették közzé, a tévedés által sújtott asszony napok óta nem mer kimenni az utcára. A hatóságok is tartanak tőle, hogy verekedésekre kerül sor, ezért egy ideig próbálják titokban tartani a tűzvész miatt őrizetbe vett személyek nevét, mert attól lehetett tartani, hogy meglincselik őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik