Nagyvilág

A nyomozók mellett robbant a második orosz bomba

Éppen zajlott a vizsgálat, amikor felrobbant egy második pokolgép a vonatkatasztrófa helyszínén. Kis híján baj lett.

A Nyevszkij expressz katasztrófájának helyszínén egy második pokolgépet is találtak, ami felrobbant, de nem teljes erővel, és a robbanásnak sebesültje sincs – közölte Vlagyimir Jakunyin, az orosz vasúttársaság vezérigazgatója szombaton délután.

A vonatkatasztrófa péntek este történt. A második pokolgép pedig az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint szombaton helyi idő szerint 14 órakor lépett működésbe.

A második robbanás akkor történt, amikor a legfőbb ügyészségség mellett működő nyomozati bizottság elnöke, Alekszandr Basztrikin vezette vizsgálat zajlott – mondta el Vlagyimir Markin, a bizottság szóvivője. A robbanás epicentrumának közvetlen közelében állt az ügyészségi nyomozati bizottság elnöke, a bűnügyi nyomozó főosztály vezetője, a moszkvai régióközi közlekedési nyomozó főosztály vezetője és a nyomozati bizottság más munkatársai – mondta a szóvivő. Csak a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy senki sem sérült meg – tette hozzá Markin.

Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője szombaton kora este bejelentette, hogy a területen befejeződött a sebesültek és a halottak elszállítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik