Nagyvilág

A maffia halálra ítélte Olaszország második emberét

Halálosan megfenyegették az olasz szenátus elnökét, az ország második legmagasabb rangú közjogi méltóságát egy levélben, amelyet feltehetőleg a szicíliai maffia küldött - jelentette csütörtökön az olasz sajtó.

“Vigyázz, mert veszélyben forog az életed és a rokonaidé” – áll a november 21-én keltezett, kézzel írt üzenetben, amely számos részletet sorol föl Renato Schifani szenátusi elnök szokásairól és mozgásáról.

A levél kedden, egy nappal azelőtt érkezett a felsőház székhelyére, a Madama-palotába, hogy kihallgattak egy bűneit megbánó maffiózót. Az illető azzal vádolta meg a szenátort, hogy a 90-es évek elején, ügyvédként találkozott a szicíliai maffia egyik nagyfőnökével. Schifani tagadta, és rágalomnak nevezte a vádat.

A hatóságok még vizsgálják a fenyegetés komolyságát, de mindenesetre megerősítették a szenátor őrzését. Pártja, a jobboldali kormánypárt szolidaritásáról biztosította Schifanit, a baloldali ellenzék egyik pártjának vezetője viszont azt mondta: nem elég kijelenteni, hogy a vád csak rágalom. “Meggyőző magyarázat híján kívánatos lenne, ha Schifani lemondana” – vélekedett Antonio di Pietro.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik