Nagyvilág

Obama felezett

Amerikai elnökké választása óta első ízben csúszott 50 százalék alá Barack Obama népszerűsége a Gallup intézet felmérése szerint.

Obama támogatottsága az utóbbi hónapokban – a független és az ellenzéki republikánus szavazók elfordulása miatt – többször 50 százalékra süllyedt, most pedig aláesett. Tevékenységét jelenleg a megkérdezettek 49 százaléka helyesli, 44 százaléka nem ért vele egyet – közölte a Gallup.

„A statisztika aggasztó üzenet a Fehér Háznak, de még valószínűleg nincs ok pánikra. A legendás republikánus elnök, Ronald Reagan népszerűsége jóval 40 százalék alatt volt, amikor első mandátuma idején recesszió sújtotta az országot. A Gallup Obama beiktatásakor még 69 százalékos támogatottságot mért” – fűzte hozzá a Politico hírportál.

Liberális elemzők szerint az elnök népszerűségét az is megtépázza, hogy még mindig kiélezett vita folyik az egészségügy reformjáról és a gazdaság továbbra is gyengélkedik. Mivel központi költekezésekkel igyekszenek megoldani a gazdasági nehézségeket, nőtt az államháztartási hiány. Ez nem tetszik az amerikaiaknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik