Nagyvilág

Drónokkal tart rendet Oroszország

Tömegeket megmozgató rendezvények idején Oroszországban drónokat, vagyis pilóta nélküli felderítő repülőgépeket is bevetnek a közrend fenntartása érdekében - jelentette ki az orosz belügyminiszter első helyettese.

Mihail Szuhodolszkij a dél-oroszországi Rosztovban egy rendőrségi állománygyűlésen elmondta: korábban senki sem gondolt arra, hogy a minisztérium drónokkal is igyekezzen biztosítani a közrendet, de most már egyre gyakrabban veti be ezt az eszközt. A miniszterhelyettes arra nem tért ki, hogy mióta és milyen jellegű események alkalmával használják a gépeket.

Az év elején az orosz bevándorlási hivatal egyik illetékese elmondta, hogy a hatóságok tervezik: az illegális bevándorlók felderítésére drónokat használnak majd. Egy ilyen típusú pilóta nélküli kisgéppel próbarepülést végeztek Moszkva környékén – fűzte hozzá. Drónokat számos országban használnak, így az Egyesült Államokban is: a mexikói határvidéken a kábítószer-csempészek és az illegális bevándorlók elleni küzdelemben használják ezt a géptípust.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik