Nagyvilág

Nyakunkon a világvége, Hollywood rendezi

Sorozatban készülnek a legvadabb apokalipszis-filmek, a legnépszerűbbek közé tartoznak.

A világvége történetek a mozi legnépszerűbb témái közé tartoznak a hidegháború óta. A környezettudatos gondolkodás elterjedése és a Föld túlnépesedése miatti aggodalom a jövőt sötétre festő filmek újabb hullámát indította el.

“Örökké szükségünk van egy mumusra, és kell nekünk a világvége” – jelentette ki Terry Gilliam, brit rendező, aki a 12 majom című filmben egy járvány miatt kipusztult emberiséget mutatott be. Szerinte a keresztény társadalomnak szüksége van az apokalipszis eljövetelének tudatára, mert “ha nem lenne világvége, nem lehetne mennyország és örökkévalóság sem”.

John Hillcoat, a hamarosan mozikba kerülő The Road rendezője úgy látja, a hidegháborús időkhöz képest az változott, hogy manapság sokkal több szinten érezzük a veszélyt: megmaradt a félelem a terroristák miatt és csatlakozott hozzá a környezet féltése, legutóbb pedig a globális gazdasági válság.

A pénteken debütált 2012 Roland Emmerich katasztrófafilmje, amelyben a napsugárzás úgy felmelegíti a Föld magját, hogy tényleg “összedől” a világ. Az észak-amerikai piacon becslések szerint legalább 40 millió dolláros jegyeladásra számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik