Nagyvilág

Lelassult az influenza terjedése Kárpátalján

A legfrissebb adatok szerint Kárpátalján lelassult az influenzás és felső légúti fertőzéses esetek számának növekedése, a megyében jelenleg mintegy 2100 az ilyen betegek száma.

A járvány kezdete óta a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében közel 40 600-an betegedtek meg influenzában és felső légúti fertőzésben.

Az utóbbi egy nap során 194 beteg szorult kórházi kezelésre, az eltelt két hét alatt mintegy 2400 ember. Időközben háromra növekedett a járvány kárpátaljai halálos áldozatainak száma, miután az elmúlt órákban meghalt egy újabb influenzás beteg.

Gondot jelent, hogy a kárpátaljai kórházakban nincs elég lélegeztető gép – közölte pénteken Ungváron Vaszil Szkrip, a Kárpátalja megyei egészségügyi főosztály vezetője.

A szakember elmondta, hogy a járvány terjedési ütemének csökkenése nem adhat okot a megnyugvásra, mert az utóbbi időben nőtt a súlyos és közepesen súlyos állapotú betegek száma. Kárpátalja egészségügyi intézményeiben hiány van antibiotikumokból és más készítményekből is – emlékeztett Szkrip.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik