Nagyvilág

Beszervezte a CIA Castro húgát

Együttműködött az amerikai hírszerzéssel a hatvanas évek elején Juanita Castro, Fidel Castro korábbi és Raúl Castro jelenlegi kubai elnök húga. Önéletrajzi kötete hétfőn jelent meg az Egyesült Államokban.

Az Univisión amerikai televíziónak adott előzetes interjújában a most 76 éves Juanita, a hét Castro-testvér közül a negyedik elmondta, hogy kezdetben támogatta a forradalmat, de később kiábrándult belőle a kivégzések és a magántulajdon túlzott kisajátítása miatt. Háza kommunistaellenes személyek menedékhelyévé vált, mielőtt 1964-ben ő is emigrált.

Juanita több mint 40 éven át hallgatott, de most elismerte, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megkörnyékezte őt. A The Miami Herald utánajárt a dolognak, és az ügynökség illetékesei megerősítették, hogy tényleg együttműködött velük mialatt még Kubában volt, és azután is, hogy távozott.

A Castro-lány végül Miamiban telepedett le, ahol egy gyógyszertárat vezetett. Visszaemlékezéseit az amerikai Santillana kiadó jelentette meg egy társszerző újságíró segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik