Nagyvilág

Drámai túszmentás Pakisztánban

Megostromolta a pakisztáni hadsereg vasárnap hajnalban Ravalpindiben lévő főhadiszállása egyik épületét, és kiszabadított 30 túszt, akiket tálib fegyveresek több mint tizennyolc órán át tartottak fogva - közölte a hadsereg szóvivője.

Athar Abbasz elmondta, hogy három fogoly és négy tálib a túszmentő akció során életét vesztette, egy ötödik támadót pedig még keresnek. Az ostromban két kormánykatona is meghalt, 30 embert pedig kiszabadítottak.

A szóvivő elmondta: a túszokat egy szobában őrizték, egy robbanószerrel megrakott mellényt viselő fegyveres ügyelt rájuk. A hadsereg kommandósai még az előtt lelőtték a férfit, hogy működésbe hozhatta volna a pokolgépet.

Tálib fegyveresek szombaton egy vakmerő akcióban hatoltak be a főhadiszállásra, az atomhatalom Pakisztán igen befolyásos hadseregének legszigorúbban védett – a vezérkarnak is otthont adó – épületegyüttesébe. A behatoláskor vívott heves tűzharcban tíz ember – hat katona és négy támadó – halt meg. A hadsereg egyenruháját viselő, automata fegyverekkel és kézigránátokkal felfegyverzett támadók közül néhánynak sikerült bejutnia az erődítményszerű épületegyüttesbe, ahol túszokat ejtettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik