Külföld

Harminc halott egy pakisztáni piacon

admin
admin

2009. 10. 09. 09:55

Harminc halottja és száznál több sebesültje van annak a pokolgépes merényletnek, amelyet pénteken hajtottak végre az északnyugat-pakisztáni Pesavar egy zsúfolt piacán - közölte a tartományi tájékoztatási miniszter. A kormány válaszul offenzívát indít a tálibok lakta északi országrész ellen.

Pokolgép robbant pénteken egy zsúfolt piacnál az északnyugat-pakisztáni Pesavarban. A rendőrség szerint egy robbanószerrel megrakott mikrobuszt robbantottak fel a piac melletti úton. Úgy tűnik, hogy öngyilkos merénylet történt.

A pakisztáni nemzetnek “nincs más lehetősége”, mint támadást intézni a lázadók erődítményei ellen a sok halottal járó pesavari öngyilkos merénylet után – jelentette ki Rehman Malik belügyminiszter.

A politikus újságíróknak elmondta, hogy a hadsereg “hamarosan” offenzívát indít abban a térségben (az Afganisztánnal határos Dél-Vazirisztánban), amelyet a pakisztáni tálibok támaszpontként használnak véres támadásaikhoz.

A hadműveletre a kormány adott utasítást, és a biztonsági erők légi és tüzérségi csapásokkal, csapatok odaküldésével, a térség blokádjával már meg is kezdték az offenzíva előkészítését.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.