Nagyvilág

Több ezer halottja is lehet az indonéziai földrengésnek

A mentés a heves eső és az áramkimaradás miatt drámaian nehéz, ráadásul földcsuszamlások miatt járhatatlanok a városba vezető utak, és összeomlott a telefonhálózat. Ráadásul újabb nagy erejű földrengés rázta meg csütörtökön Szumátra indonéziai szigetet.

Több ezer halálos áldozata is lehet a szerdai indonéziai földrengésnek – mondta a szigetország egészségügyi minisztere, Fadilah Supari.

A mentőalakulatok eddig 200 holttestet találtak csak Padangban, a földrengéstől leginkább sújtott Nyugat-Szumátra tartomány székhelyén. A 900 ezres városban, amely mindössze 50 kilométerre fekszik a földmozgás epicentrumától, nagyjából félezer épület dőlt össze. A hatóságok szerint még több száz holttest lehet a romok alatt.

A csütörtöki rengés az amerikai földtani intézet szerint a Richter-skála szerinti 6,8-as, az indonéz geológiai intézet szerint 7-es erősségű volt. Az újabb földrengés epicentruma Padang városától 226 kilométerre délnyugatra volt, nagyjából 280 kilométerre a szerdai 7,6-os erősségű rengéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik