Külföld

Már az oroszok is kiakadtak Ahmadinezsád holokauszt-tagadásán

admin
admin

2009. 09. 19. 16:17

Az orosz külügyminisztérium szerint teljességgel elfogadhatatlanok Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szavai, aki ismét "mítosznak" nevezte a holokausztot.

“Az ilyen kijelentések, bárki tegye is őket, ellentmondanak a valóságnak és teljességgel elfogadhatatlanok” – hangsúlyozta Andrej Nyesztyerenko orosz külügyi szóvivő szombati közleményében.

“A történelem tagadására irányuló törekvések, különösen a második világháború kitörésének 70. évfordulóján sértik valamennyi áldozat emlékét és mindazokét, akik a fasizmus ellen harcoltak” – tette hozzá.

Az iráni elnök pénteken, a palesztinokkal való szolidaritás napján mondott beszédében megismételte azt a korábbi kijelentését, hogy a holokauszt hazugság és csupán ürügy volt egy zsidó állam megteremtésére, amellyel az irániaknak vallási kötelességük szembeszállni.

“Az ilyen kijelentések nem járulnak hozzá egy olyan nemzetközi légkör megteremtéséhez sem, amely kedvező lenne az iráni kérdésről folytatandó gyümölcsöző párbeszédhez” – mutatott rá a szóvivő.

Irán és az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja (Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Franciaország és Nagy-Britannia), valamint Németország a tervek szerint október 1-jén tárgyal ismét az iráni atomprogramról.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.