Nagyvilág

Ismét jelentkezett bin Laden

Oszama bin Ladennek, az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat vezérének újabb hangfelvétele jelent meg - közölte egy terrorveszélyt figyelő amerikai szervezet.

A washingtoni székhelyű Intel Center szerint az al-Kaida médiaszárnya, az asz-Szahab egy iszlamista honlapon olyan videofelvételt tett közzé, amelyen bin Laden fényképe látható, s meghallgatható rajta a terrorista vezérnek “az amerikai néphez intézett nyilatkozata”. Bin Laden a mintegy tízperces felvételen arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy kormányuk túl szoros viszonyt ápol Izraellel.

A hangfelvételt néhány nappal az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadások nyolcadik évfordulója után tették közzé. A közel háromezer halálos áldozatot követelő merényletek elkövetőjeként az al-Kaida jelentkezett.

Bin Laden az elmúlt években rendszerint szeptemberben vagy októberben tett hasonló nyilatkozatokat. A világ legkeresettebb terrorista vezére feltehetően Afganisztán és Pakisztán határa mentén, hegyvidéki területen bujkál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik