Nagyvilág

Rendőrségi blokád Szécsény felé – videó!

Több száz készenléti rendőr, tüntető csoportok, valamint fokozott rendőrségi ellenőrzés már a város határai előtt - az FN.hu helyszíni tudósítása Szécsényből a Bajnai-Fico-találkozóról. Videó!

A szlovák miniszterelnök csütörtök kora délután Balassagyarmatnál lépett Magyarország területére. A balassagyarmati Ipoly-híd közelében fokozott rendőri készültség mellett mintegy száz érdeklődő, valamint a magyar és a szlovák média tucatnyi képviselője várta Robert Ficót. A helyszínen rendbontás nem történt.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

Szécsényben a találkozónak helyet adó Forgách-kastélyhoz vezető úton több tüntető csoportról is beszámolt lapunk helyszíni tudósítója. Egyrészt a Munkáspárt, másrészt pedig a jobboldaliak demonstrálnak, az utóbbiak árpádsávos zászlókat is lengetnek.

Nemcsak Szécsény belvárosában tapasztalható alapos rendőri készenlét, hanem már a várostól 5-10 km-re is; a 22-es úton rendőrségi blokád tartóztatja fel a Szécsény felé haladó autósokat. Az FN.hu tudósítója szerint a rendőrök kinyittatják a vezetőkkel a csomagtartót. Az egyik megállított jármű mellett például árpádsávos és nemzeti zászlók hevertek az úton – jelentette lapunk munkatársa.

Bajnai Gordon kormányfő egyébként 10 percet késett a találkozóról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik