Nagyvilág

Vérfürdő a detoxikálóban

Álarcos fegyveresek legalább tizenhét fiatalt agyonlőttek, több másikat megsebesítettek helyi idő szerint szerdán Mexikóban egy alkohol- és drogrehabilitációs központban.

Az El Universal című mexikói újság értesülése szerint egy 12 fős kommandó rontott be az intézménybe; a fegyvereseknél egy lista volt, ez alapján keresték ki a betegek közül az áldozataikat.

Az eset az amerikai-mexikói határnál, a texasi El Pasóval átellenben fekvő Ciudad Juárezben történt. A város a mexikói kábítószerkartellek közötti leszámolások egyik fő helyszíne, itt követik el az utóbbi időben a legtöbb gyilkosságot a 110 millió lakosú latin-amerikai országban.

Többször előfordult már hasonló többes gyilkosság mexikói rehabilitációs intézetekben. A kábítószercsempész bandák azzal vádolják ezeket az intézményeket, hogy a rivális csoportok dílereit bújtatják.

Közben a vérfürdővel egy napon a nyugati országrészben, Michoacan állam székhelyén, Moreliában fegyveresek tűzharcban megölték az állam helyettes rendőrfőnökét és két testőrét. A lövöldözésben egy ártatlan járókelő is életét vesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik