Nagyvilág

Robbantások a Gázai övezetben

Két robbanás rázta meg a Gázai övezetet vasárnapra virradó éjszaka - közölte a térséget uraló Hamász palesztin szervezet.

Az első robbanás egy biztonsági épületnél, a második néhány perccel később Mahmúd Abbász palesztin elnök volt gázai, jelenleg a Hamász ellenőrzése alatt tartott rezidenciájánál, más források szerint egy mecset mellett történt. Nem sérült meg senki a robbantásokban, amelyeket a helyi lakosok elmondása szerint kézigránátokkal hajthattak végre.

A hatóságok közlése szerint további két robbanószerkezetet hatástalanítottak a biztonsági épületben, amelyet egyes források szerint a Hamász börtönként használ. A támadásokat nem vállalta senki, de gyaníthatóan az iszlamista Hamász vezetői voltak a célpontjai.

A magukat Isten Harcosainak nevező muszlim fegyveres csoport tagjai néhány hete megfogadták, hogy támadásokat fognak végrehajtani a Hamász biztonsági épületei és mecsetek ellen, hogy megbosszulják az augusztus közepén a Hamász rendőrségével vívott véres összecsapásokat, amelyek során 28 ember meghalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik