Nagyvilág

Berlusconi besokallt

Becsületsértési pert indít Silvio Berlusconi olasz és külföldi újságok ellen a magánéletét kísérő botrányokról közölt tudósítások miatt - jelentette be pénteken az olasz kormányfő ügyvédje.

Niccolo Ghedini elmondta, hogy ő és külföldi kollégái olasz, francia és spanyol lapok ellen nyújtottak be keresetet, de nagy-britanniai ügyvédeket is felkértek e lehetőség tanulmányozására.

A Berlusconit képviselő ügyvédek a Nouvel Observateur című francia hetilapot perelték be a “Szex, hatalom és hazugságok” című írása miatt, az El País című spanyol napilapot pedig azért, mert fényképeket közölt a politikus szardíniai villájában meztelenül ficánkoló vendégekről.

Az olasz sajtóorgánumok közül a konzervatív miniszterelnököt fáradhatatlanul ostorozó baloldali La Repubblica ellen adtak be keresetet, mert a politikus szerint a napilap a becsületébe gázol azzal, hogy naponta megismétel tíz kérdést Berlusconi magánéletéről és politikai ambícióiról. A kereset szerint a kérdések becsületsértő állításokat foglalnak magukban. A La Repubblica közölte, hogy Berlusconi egymillió eurós kártérítést követel tőlük.

Ghedini nem árulta el, hogy mely lapokat perelhetik még be, főleg Nagy-Britanniában, amelynek sajtója élénk érdeklődést tanúsított a 72 éves Berlusconi és egy tizenéves lány, valamint prostituáltak közötti kapcsolat, tovább a politikus válása iránt.

Berlusconi, aki a legnagyobb magánkézben lévő olasz médiavállalkozás, a Mediaset tulajdonosa, korábban azzal vádolta egyik üzleti vetélytársát, Rupert Murdoch sajtómágnást, hogy támadást indított ellene a tulajdonában lévő The Times című napilapon keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik