Nagyvilág

Castro ismét előbukkant

Tizennégy hónap után először mutatott be videofelvételt Fidel Castróról a kubai televízió vasárnap.

A felvételen a volt kubai elnök fesztelenül társalog venezuelai diákok egy csoportjával. A havannai televízió legutóbb tavaly júniusban sugárzott egy videofelvételt, amelyen Castro barátja és szövetségese, Hugo Chávez venezuelai elnök társaságában volt látható.

A Diario Juventud Rebelde című kubai lap által publikált fotón Fidel Catro látható  Rafael Correa ecuadori elnökkel (fotó: MTI/EPA)

A Diario Juventud Rebelde című kubai lap által publikált fotón Fidel Catro látható Rafael Correa ecuadori elnökkel (fotó: MTI/EPA)

A 83 éves Castro a vasárnap adásba került filmkockákon sportöltözéket viselt, és látszólag jól nézett ki. A televízió kommentárja szerint a felvétel szombat reggel készült. Castro három órán át folytatott eszmecserét a venezuelai Carabobo Egyetem joghallgatóival, akikkel a világ dolgait vitatta meg. Castro a beszélgetés során nagyon borúlátóan ítélte meg a klímaváltozás nyomán várhatóan kialakuló természeti változásokat.

Castrón 2006 nyarán hajtottak végre műtétet. Azóta közvetlenül nem mutatkozik a nyilvánosság előtt. Időnként azonban fotók jelennek meg róla a kubai sajtóban, rendszeresen fogad külföldi vezető politikusokat – az idén már hat latin-amerikai ország elnökét -, valamint a hozzá közel álló kubai vezetőkkel is folyamatos kapcsolatot tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik