Nagyvilág

Megvan a rekorder ékszerrabló?

A Scotland Yard őrizetbe vett két férfit az augusztus 6-i londoni ékszerrablással kapcsolatban - jelentette be egy rendőrségi szóvivő. Az eset valószínűleg minden idők legnagyobb, 40 millió font értékű ékszerrablása Nagy-Britanniában.

A két férfit szerdán vették őrizetbe, de egyéb részletet nem közöltek az üggyel kapcsolatban a nyomozás érdekére hivatkozva. Így azt sem lehet tudni, hogy az őrizetbe vettek a rendőrség gyanúja szerint azonosak-e azzal a két férfival, aki a rablást elkövette. Múlt pénteken a rendőrség egymillió font nyomravezetői díjat ajánlott fel a rablók kézre kerítésére.

A tettesek a divatos Mayfair negyedben lévő Graff Jewellers ékszerboltot fosztották ki fényes nappal: jól öltözötten beléptek az üzletbe, elővették pisztolyaikat, és utasítottak egy női alkalmazottat, hogy gyűrűket, karkötőket, nyakékeket és órákat – összesen 43 tételt – tegyenek be egy táskába. Miközben távoztak, rálőttek egy biztonsági őrre, majd beszálltak egy kék BMW-be, és átadtak egy csomagot egy motorkerékpárosnak. Autójukkal azonban rögtön nekiütköztek egy taxinak. Az arra járók távol tartására ismét leadtak egy lövést, majd átszálltak egy Mercedesbe, abból pedig egy zárt kisteherautóba.

A rendőrség legalább négy embert keres a bűncselekménnyel kapcsolatban: a két rablót, a BMW vezetőjét és a motorost.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik